Helaas, helaas… De 2020 editie van Beach die gepland stond van 21 t/m 30 december 2020 kan helaas niet door gaan. Ondanks het enthousiasme waarmee we begin dit jaar van start gingen hebben we besloten om het zandfestijn te annuleren, in verband met de huidige situatie & ontwikkelingen omtrent het Covid-19 virus. Gezien het karakter van het evenement, een sportief samenkomen voor jong en oud, kunnen wij niet anders dan het evenement te annuleren. Een weloverwogen besluit waar wij met z’n allen achter staan.

 

Al jaren verbouwen wij eind december zaal A volledig tot een waar beach-sport paradijs. Vele verenigingen organiseren activiteiten voor hun leden en de Hamalandhal organiseert ieder jaar een eigen Indoor Beach Volleybal Toernooi, wat altijd tot één groot sportief spektakel leidt.
Aan het begin van dit jaar hadden wij als organisatie grootse plannen om dit jaar flink uit te pakken. Door ook nieuwe sporten en groepen aan te trekken wilden wij de gehele Beach week de zaal helemaal vol gepland hebben. Als organisatie hadden wij hier dan ook het grootste vertrouwen in en wilden wij zoveel mogelijk mensen naar het grootste Beach-sport festijn van Lichtenvoorde en omstreken trekken! Echter kwam er halverwege maart het Covid-19 virus als ongewenste gast om de hoek kijken, iets waar we allemaal al lang mee moeten leren omgaan.

 

Tot een kleine maand geleden hebben we ook overwogen om Beach in een afgeslankte versie te organiseren. Maar al gauw kwamen we tot de conclusie dat een afgeslankte versie niet haalbaar zou zijn. Een kleinere variant van Beach zal het spelplezier, de beleving en de gezelligheid (normaal gesproken met een drankje na afloop) niet ten goede komen. Het vele werk dat vooraf verricht moet worden om Beach op poten te zetten door ons en de vele vrijwilligers, zal dan ook niet de gewenste voldoening geven.

 

Het is jammer maar wij zijn ook begripvol. Als Hamalandhal willen wij graag zoveel mogelijk mensen laten sporten en bewegen, om bij te dragen aan een gezonde samenleving. De gezondheid van mensen is dus ook ons uitgangspunt. Naast de gezondheid van de sporters en bezoekers denken wij ook aan de vele vrijwilligers die ons jaarlijks helpen met de op- en afbouw van Beach. Zonder hen zou er immers nooit een Beach-editie zijn geweest! Onder de huidige omstandigheden en met de kennis van nu is het daarom niet realistisch en verstandig om sportieve, gezellige activiteiten tijdens Beach 2020 te laten plaats vinden omdat hierdoor té veel groepen mensen samen komen.

 

Dit jaar dus helaas geen Beach 2020…

Maar wij blijven altijd vooruitkijken en organiseren graag volgend jaar samen met jullie én voor jullie Beach 2021! Hopelijk kunnen wij jullie volgend jaar weer verwelkomen in de sportiefste week tussen de feestdagen door!