Niet alleen de horeca, maar ook sportcomplexen hebben door de uitbraak van het coronavirus te maken met een registratieplicht voor bezoekers van de kantine of gebouw. Om dat proces eenvoudig te laten verlopen, heeft de Hamalandhal naast de papieren registratieformulieren een QR-code ingevoerd die bezoekers in de zaal kunnen scannen.

Via ‘Usecheckins.com’ hebben wij per zaaldeel een unieke QR code ontwikkeld. Hiermee kunnen naast individuen met één scan ook hele teams geregistreerd worden. Met deze methode voorkomen we papieren rompslomp en is er voor de trainers veel tijdwinst te behalen. Daarnaast kan de Hamalandhal en de GGD bij een mogelijk bron- en contacten onderzoek gemakkelijk en snel de juiste mensen bereiken.

Voor het scannen van een QR-code heb je een QR-scanner nodig. Bij de nieuwste telefoons zijn deze al bij de camera ingebouwd, je hoeft dan enkel de camera op de QR-code te richten. Enigszins oudere telefoons hebben hier een app voor nodig. In de App- of Play store zijn talloze QR-scanners te vinden en dienen enkel nog gedownload te worden.

Individueel inchecken
Als individu kun je de QR-code scannen, je gegevens invullen en inchecken. Kom je nou regelmatig in de Hamalandhal en wil je niet iedere keer weer opnieuw je gegevens invullen? Maak eenmalig een account aan en voeg jezelf als persoon toe. Zo hoef je in de toekomst enkel jezelf aan te kruisen en in te checken na het scannen van de code. Alvast een account aanmaken?  www.usecheckins.com

Teams inchecken
Voor trainers en begeleiders is het gebruiken van de QR-code zeer efficiënt. Het voorkomt tijdwinst en papieren rompslomp! Nadat je als trainer/begeleider zelf een account hebt aangemaakt kun je ook een groep toevoegen. Je dient dan eenmalig alle gegevens van je spelers/sporters in te vullen en in de toekomst dien je enkel nog maar je groep en de aanwezige spelers/sporters aan te kruisen. Alvast een account en een groep aanmaken? www.usececkins.com